Managed self-service BI

Wij helpen klanten bij het opzetten van een beheersbare oftewel managed self-service BI omgeving om zo de controle over de databerg terug te veroveren:

Data is belangrijk

Overal om ons heen horen we over het belang van data en het sturen daarop. Alsof dit iets nieuws is? Bedrijven sturen al jaren op data. De inhoud en het volume van de data is verandert, waardoor we meer verbanden willen gaan leggen tussen de verschillende databronnen. De programma’s die we daarvoor in het verleden gebruikten, zijn nog steeds gelijk. De manier waarop die programma’s gebruikt worden is ook gelijk gebleven, met alle gevolgen van dien. Een programma als Excel kan veel, maar door het toepassen van oude methodes, loopt Excel tegen de grenzen aan.

Managed Self-Service BI

Samen met u realiseren we een centrale omgeving waar alle relevante data wordt verzameld. Eventueel aangevuld met extra informatie. We realiseren op die manier een beheersbare BI-omgeving, die gebruikt kan worden voor uiteenlopende toepassingen.

Datakwaliteit

Een groot probleem met de gegevens in veel bedrijven is de kwaliteit van de data. Om te weten of dit ook voor u geldt, hoeft u alleen maar te kijken naar uw huidige Excel bestanden. Ga eens na of u vaak een formule heeft moeten bouwen om een bepaald dataprobleem te tackelen? Denk aan het uitsluiten van een bepaalde waarde of het voorkomen dat iets meegenomen wordt in een optelling. Gebruikt u functies zoals VERT.ZOEKEN, SOM.ALS of ALS? Dan herkent u dit vast en zeker.

Data organisatie

Wij helpen u bij het opzetten van een data organisatie, die ervoor zorgt dat er zowel ruimte is voor flexibiliteit als stabiliteit.

Verminderen van het aantal lijsten en exports uit ERP systeem

Wij zorgen ervoor dat u minder lijstjes gaat draaien uit uw ERP-systeem en er vervolgens nog allerlei bewerkingen op moet gaan doen. Bovendien zijn de rapporten snel en vormen geen belasting voor het ERP systeem.

Data analyse

Wij helpen u bij het kiezen van de juiste tool voor het analyseren van data. Het uitfaseren van onmogelijke Excel sheets en ingewikkelde Access databases.

Over de schrijver
Met mijn 20+ jaar ervaring herken ik data organisatie problemen als geen ander en kan ik u helpen bij het beter omgaan met data. Daardoor wordt rapporteren en analyseren eenvoudiger en haalt u de meeste waarde uit uw data. Samen met u kijk ik naar de huidige situatie en maak ik een plan om een stabiele data organisatie op te zetten. Dit zorgt ervoor dat u beschikt over betrouwbare data in uw rapportages. Om te zorgen dat u er geen omkijken naar heeft, geef ik garantie op de werkzaamheden.
Reactie plaatsen