Financieel overzicht met grootboekindeling op maat
10 maart 2016 

Financieel overzicht met grootboekindeling op maat

Het indelen van het grootboekschema in een duidelijk overzicht is een taak die veel tijd kost. Bovendien zijn de standaardoplossingen in de meeste ERP-systemen niet om over naar huis te schrijven. Wat ik veel zie is dat ervoor wordt gekozen om de grootboektransacties over te halen naar Excel om daar vervolgens zelf een indeling te maken.

Repeterend werk dat overbodig is

Een complexe taak en bewerkelijk. Bovendien vereist dit de nodige Excel kennis en is het een repeterende taak die eenvoudig geautomatiseerd kan worden. Door het grootboek via een datawarehouse te ontsluiten hoeft u deze taak nooit meer handmatig uit te voeren.

Complex grootboekschema

Voor bedrijven met een complex grootboekschema is een datawarehouse en onze indelingstool onmisbaar. Zij zijn in staat om meerdere grootboekindelingen te maken en deze via Excel of Power BI op allerlei manieren te bekijken. Bovendien is de data altijd up-to-date en is het zelf exporteren van de data uit het ERP-systeem niet meer nodig.

Middels de indelingstool kan voor één of meerdere administraties een indeling gemaakt worden en deze wordt vervolgens ingeladen in het datawarehouse. Het opzetten van een overzicht zoals hieronder in Excel, is met een paar klikken gemaakt. Excel grootboekindeling kubus

Ook kan dezelfde data via Power BI inzichtelijk gemaakt worden. Daarmee wordt het rapporteren aan het management makkelijker en leuker. Een interactief grootboek met voorgedefinieerde KPI’s die inzicht geven, zoals u die voorheen niet had kunnen bedenken. Het visualiseren van data geeft een compleet ander beeld van uw bedrijf.

powerbi grootboek overzicht

Controllers verdienen een datawarehouse

Controllers en business analisten kunnen niet zonder een datawarehouse. Het datawarehouse is het centrale punt van al uw data en tevens uitbreidbaar met aanvullende data, zodat overzichten veel beter tot hun recht komen. Alle bedrijven die ik in het verleden geholpen heb, zijn enthousiast over de vele mogelijkheden die een datawarehouse geeft. De controller voorop, zij zijn belast met de taak om te rapporteren en te controleren en dus afhankelijk van een goede informatievoorziening.

 

Over de schrijver
Met mijn 20+ jaar ervaring herken ik data organisatie problemen als geen ander en kan ik u helpen bij het beter omgaan met data. Daardoor wordt rapporteren en analyseren eenvoudiger en haalt u de meeste waarde uit uw data. Samen met u kijk ik naar de huidige situatie en maak ik een plan om een stabiele data organisatie op te zetten. Dit zorgt ervoor dat u beschikt over betrouwbare data in uw rapportages. Om te zorgen dat u er geen omkijken naar heeft, geef ik garantie op de werkzaamheden.
Reactie plaatsen