Boek: PowerPivot for the data analyst
12 oktober 2011 

Boek: PowerPivot for the data analyst

Het boek PowerPivot for the data analyst: Microsoft Excel 2010 begint met een introductie over het ontstaan van PowerPivot. Deze introductie onderscheid twee herkenbare groepen, namelijk de SQL Server guys en de Excel-guru’s. De schrijver is zo’n Excel guru en vraagt zich af wie precies die andere zijn. Door deze twee bij elkaar te zetten is PowerPivot ontstaan. Waar Excel gebruikt wordt voor allerlei taken met daarbij de bekende vrijheid die het biedt om data te bekijken, berekenen enzovoort, is de SQL groep meester in het structureren van data in tabellen, met een duidelijke vooropgezette structuur.

PowerPivot?

De mogelijkheden met formules en het maken van mega-werkbladen in Excel heeft als bijkomende nadelen dat berekeningen lang kunnen duren, vastlopers of de draad kwijtraken door de hoeveelheid aan informatie is algemeen bekend. Met PowerPivot wordt dit opgelost. Dit boek gaat hier op in, het is in het Engels, maar is leesbaar geschreven. Alles om een goede start met PowerPivot mogelijk te maken is aanwezig.

Het boek behandelt onder andere het gebruik van DAX, Importeren, Relaties maken, Draaitabel opzetten, Publiceren naar Sharepoint, Verschillende databronnen.

Samenvattend

Samenvattend geeft het boek op de voorkant het volgende:

Do Complex BI without IT help, Analyze huge data sets instantly, Integrate Multiple data sources, Use DAX measures & Functions, Create more actionable reports, Publish to Sharepoint, Troubleshoot PowerPivot problems.

 

PowerPivot is mooi maar werkt onbeheersbare self-service BI in de hand en waarom dit niet wenselijk is.

 

Over de schrijver
Met mijn 20+ jaar ervaring herken ik data organisatie problemen als geen ander en kan ik u helpen bij het beter omgaan met data. Daardoor wordt rapporteren en analyseren eenvoudiger en haalt u de meeste waarde uit uw data. Samen met u kijk ik naar de huidige situatie en maak ik een plan om een stabiele data organisatie op te zetten. Dit zorgt ervoor dat u beschikt over betrouwbare data in uw rapportages. Om te zorgen dat u er geen omkijken naar heeft, geef ik garantie op de werkzaamheden.
Reactie plaatsen